keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Grönlannin reissun jälkilöylyissä "KOHTI GRÖNLANTIA"Juuri ennen reissua

Reissun lähtöpäivä alkoi lähestyä ja perhosia lenteli mahassa. Jännitystä oli ilmassa. Kaverit olivat neuvoneet, että juuri ennen reissua olisi hyvä jättää tehotreenit vähemmälle ja antaa kehon valmistautua tulevaan urakkaan. Kuin tilauksesta sain sitkeän flunssan paria viikkoa ennen reissua. Huoli heräsi, että ehdinkö parantua ennen reissua. Kävin lääkärissä ja hän määräsi minut lepoon kolmeksi päiväksi. Se lienee pisin sairaspoissaoloni koko työhistoriani aikana. Sain myös lääkekuurin poskiontelotulehdukseen. Tottelin kiltisti lääkäriä ja pysyin levossa. Flunssa alkoi helpottaa. Kuitenkin reissuun lähtiessä antibioottikuuri oli edelleen päällä. 

22.4.

Tänään retkikuntamme ylitti jäätikön 1. kerran! Ylitys tapahtui lentokoneella lentäen, mutta ylityshän sekin on. Mahtavaa oli seurailla lentokoneen ikkunasta, kuinka maisemat vaihtuivat. Merellä näkyi ensin yksittäisiä jäälohkareita, jotka lisääntyivät ja hiljalleen tuota valkoista ihmettä alkoi olla näkökentässä enemmän ja enemmän. Lopulta saavutimme jäätikön reunan! Se tunne! Kyllä! Hymy nousi kasvoille ja suunnaton innostus valtasi minut välittömästi. En tiedä mikä talvessa, lumisissa maisemissa ja vuorissa oikein minua viehättää, mutta sen tiedän, että nuo maisemat, ne vain vievät minut mennessään! 

Maisemia ihastellessa ja kameran laulaessa reissu alkoi hiljalleen konkretisoitua. Valtava valkoinen lumikenttä siinti ikkunasta loputtomana maisemana. Tätä maisemaa pääsisimme tulevan kuukauden aikana tutkimaan lähemmin. Jäätikön ylitys kesti lentokoneella noin viisi tuntia. Paljonkohan meillä menee aikaa ylitykseen hiihtämällä? Millaisia haasteita matkalla kohtaisimme? Selviäisimmekö vammoitta? Pääsisimmekö kaikki lopulta toiselle rannikolle? Riittäisikö kuntoni? Olinko treenannut oikeita asioita ja olinko valmistautunut oikealla tavalla reissuun niin varusteiden kuin ruokienkin osalta? Ehtisinkö tervehtyä tästä useita viikkoja kestäneestä flunssasta täysin ennen maastoon lähtöä? Vaikuttaisiko poskiontelotulehduslääkekuuri yleiskuntooni reissun aikana? Kysymyksiä pompsahteli mieleeni. Kysymyksiä vailla vastauksia. Edessä vain seikkailu, jonka jälkeen olisimme viisaampia vastaamaan noihin mielessä pyöriviin kysymyksiin. Mutta näitä vastauksia saisimme odottaa vielä viitisen viikkoa! Perhoset liihottelivat vatsassani ja rauhoitin itseni kauniin maiseman äärelle. Olin valmistautunut parhaan osaamiseni mukaan ja tehnyt parhaani treenaamisen suhteen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti